Affenspecialen

Utställning för Affenpinschrar

Klubben anordnar som regel varje år en inofficiell utställning för affenpinschrar (Affenspecialen) på olika platser runt om i landet. Då får deltagarna inte bara visa upp sina hundar utan även träffa och umgås med andra hundägare och uppfödare. Utmärkelser och fina priser står på spel.Givetvis bjuds även på enklare förtäring och kaffe mm. Och ibland även någon extraaktivitet.

Är du nybliven valpägare eller bara nyfiken och intresserad av att börja ställa ut med din affenpinscher så är Affenspecialen ett alldeles utmärkt sätt att komma igång på. Dessutom träffar du ju här både erfarna utställare och uppfödare, som kan ge råd och tips.

Läs mer om regler, tips och råd om utställningar på SKKs hemsida: http://www.skk.se/utstallning/

Vill du anmäla dig till nästa Affenspecial?

Föregående
Nästa

Vad är en hundutställning?

På en hundutställning visar du upp din hund och kan vinna priser och andra utmärkelser. Du får också chansen att träffa andra hundintresserade, och du som är uppfödare kan få vägledning vid avel.

Det arrangeras såväl inofficiella som officiella utställningar. Dessa har i stort sett samma regler men de inofficiella utställningarna är inte kvalificerande för t.ex. Certifikat och Championat. Det är ofta bra för den intresserade nybörjaren att starta vid en eller flera inofficiella utställningar för att lära sig grunderna. Olika s.k. handlerkurser hundföraren arrangeras årligen runt om i landet.

Du kan finna förteckningar över inofficiella hundutställningar på t.ex.
http://rytterling.se/inofficiella2014.htm eller på http://www.hundtwitter.se/listan-pa-inofficiella-hundutstallningar-2014. På en hundutställning visar du upp din hund och kan vinna priser och andra utmärkelser.På de här sidorna på SKKs sida, får du tips och råd och kan läsa mer om olika utställningar, var i landet de finns, hur du anmäler dig och vilka regler som gäller.Vår hundar är inte bara vackra för oss utan även för allmänheten.

År 2013 blev en Affenpinscher Årets Hund. Något vi ska vara mycket stolta över!

Reportage, resultatlista och bildgalleri

Affenspecialen 2014

Klubbens årliga inofficiella utställning genomfördes detta år den 23 augusti i Ulriksdals Slottspark, samtidigt som övriga rasklubbars utställningar inom SSPK. Utställningens popularitet framgår tydligt av det stora deltagarantalet. 49 st. anmälda hundar samt 7 st. kombinationer Avelsklass och 4 st. kombinationer Uppfödarklass är ju väldigt bra för vår lilla ras och lilla klubb.


Det lite ostadiga vädret kunde inte dämpa den glada och trevliga stämningen runt och i ringen. Med ett uppskattat domarpar och vackra omgivningar men framför allt med våra fantastiska deltagare kunde detta inte bli annat än en succé.

Särskilt uppskattad blev vår ”Kom-Som-Du-Är-Klass med 7 st. deltagande hundar, som inte tidigare visats i utställning. Lyckliga ägare blev så stolta och glada över den positiva bedömningen.Utställningens slutvinnare blev inte helt oväntat Veronica Lange och Maria Borg medBIS Velvet Dandy’s DartanjangBIM Orlock Viva La Vita.

En bit ifrån utställningsplatsen genomförde samtidigt SSPK en Agilitytävling för samtliga sina 5 raser. 18 hundar ställde upp men till vår glädje stod en Affenpinscher som segrare före samtliga konkurrenter. Ann-Cathrin Westman poserar här med sin vinnande Makka Pakka.

Bildgalleri

Affenspecialen 2013

Affenspecialen 2014

Affenspecialen 2013 BIS & BIM

Stäng meny

Affenpromenader

Affendagen

Affenspecialen

Ange nedan om anmälan gäller avelsklass, barn med hund, uppfödarklass eller kom-som-du-är.

Fyll i uppgifer om hunden
Fyll i uppgifter om hundens föräldrar
Fyll i uppgifter om hundens uppfödare
Frågor
Härmed godkänner jag Affenpinscherklubbens villkor.